Tendințele Google în 2023: o panoramă a intereselor globale

În 2023, Google Trends a evidențiat o gamă diversă de subiecte care au stârnit interesul la nivel global. De la filme și seriale TV, până la sportivi și echipe sportive, tendințele reflectă o varietate largă de interese. Tendințele Google sunt urmărite cu interes deoarece ele reflectă pulsul global. Anual, așteptăm noutățile de la motorul de căutare pentru a înțelege ce pasiuni împărtășește omul de rând și pentru a ne adapta din mers.

Google devine astfel un centralizator al umanității, dezvăluind ce a captat atenția și cum au fost percepute diferite evenimente, personalități, cărți, jocuri, melodii sau sporturi. Cifrele sunt concludente și, dacă știi să le interpretezi, oferă o perspectivă clară asupra anului 2024 și a potențialului său.

Filme și seriale TV – De la uimire la „Pfiu, bine că nu l-am văzut”!

În acest an, filmul “Barbie” și serialul “The Last of Us” s-au numărat printre cele mai populare căutări la nivel global în categoriile lor. Căutări asociate, precum „unghii Barbie” și „ținute Barbie”, au cunoscut, de asemenea, o popularitate mare în SUA. Într-un context mai larg, tendințele modei au atras atenție considerabilă, cu expresia „it’s giving fashion” devenind cea mai căutată în categoria sa.

“The Last of Us”, un serial care a captivat imaginația telespectatorilor în stilul caracteristic HBO Go, este bazat pe jocul cu același nume. În serial, Pedro Pascal îl interpretează pe Joel Miller, iar Bella Ramsey pe Ellie Williams.

Persoane și sportivi

Damar Hamlin a fost persoana și sportivul cu cele mai multe căutări în 2023, urmare a accidentului cardiac suferit în timpul unui meci. Alte personalități notabile printre cele mai căutate au inclus pe Jeremy Renner, Andrew Tate (motivul fiind neclar), Kylian Mbappé și Travis Kelce. În categoria actorilor, cei mai căutați au fost Jeremy Renner, Jenna Ortega, Ichikawa Ennosuke IV, Danny Masterson și Pedro Pascal.

Muzicieni, filme și emisiuni TV

Shakira a fost muzicianul cu cele mai multe căutări, urmată de Jason Aldean și Joe Jonas. După “Barbie”, filmele “Oppenheimer” și “Jawan” au avut cele mai multe căutări. Categoria serialelor TV a fost dominată de “The Last of Us”, “Wednesday” și “Ginny & Georgia”, lăsând întrebări despre absența unor titluri precum “The Boys”, “Reacher”, “Cunk on Earth”, “Star Trek: Strange New Worlds”, “The Marvelous Mrs. Maisel” sau “Picard”. Se pare că “Wednesday” a beneficiat de o strategie de marketing eficientă, deși nu a atins nivelul “Sabrinei”. Totuși, gusturile publicului sunt subiective.

Jocuri și rețete culinare de invidiat

“Hogwarts Legacy” a fost jocul cu cele mai multe căutări, iar “Bibimbap”, un fel de mâncare coreean, a fost cea mai căutată rețetă. Acest lucru indică un interes divers pentru divertisment și experiențe culinare. Personal, rămân un fan al cartofilor prăjiți cu brânză și piept de pui la grătar, o rețetă simplă și delicioasă.

Echipe sportive

Categoria echipelor sportive a fost condusă de Inter Miami CF, reflectând un interes variat pentru diferite sporturi și echipe din întreaga lume. Acest lucru ar putea fi atribuit așa-numitului ‘Efect Messi’.

Privind spre viitor: anticipări pentru 2024

Pe măsură ce 2023 se apropie de final, privim cu o oarecare curiozitate si ingrijorare spre viitor, anticipând tendințele care vor defini 2024. Dacă acest an a fost marcat de o diversitate a intereselor, de la cultura pop la tehnologie, este de așteptat ca 2024 să continue această tendință.

Ne putem aștepta la o creștere în popularitatea conținutului generat de AI, o integrare și mai mare a tehnologiilor emergente în viața de zi cu zi și o continuă evoluție a modului în care interacționăm cu conținutul digital. Oare cât de multe lucruri se vor schimba? Rămâne de văzut.

Cu aceste schimbări, adaptabilitatea și inovația vor rămâne elemente cheie în strategiile de copywriting și marketing. Firmele vor trebui să fie și mai atente la cum își personalizează mesajele și să fie pregătite să experimenteze cu noi formate și platforme. În domeniul SEO, vom vedea probabil o accentuare a importanței experienței utilizatorului și a conținutului de calitate, pe măsură ce Google continuă să își perfecționeze algoritmii.

Pe scurt, predicții de marketing pentru anul 2024:

Micro-Pivotare în zona „Niciodată Normal”: Dinamica și fluiditatea mediului actual elimină conceptul de „normal” în marketing. Adaptabilitatea și agilitatea sunt cruciale pentru a răspunde eficient schimbărilor economice, sociale și politice, precum și nevoilor consumatorilor și bugetelor fluctuante.

Marea responsabilitate a gestionării inteligenței artificiale: Responsabilitatea accesului, dezvoltării și gestionării AI este crucială în 2024, având un impact semnificativ în marketing. Este dificil de anticipat amploarea schimbărilor pe care AI le va aduce în 2024.

Dincolo de standard și munca mai eficientă: Modul în care oamenii caută și găsesc informații se transformă. Creșterea căutării vocale, vizuale și prin AI influențează canalele standard de marketing. În 2024, kiturile de marketing vor fi foarte căutate în România, deoarece ele pot optimiza activitățile standard, lăsând loc pentru explorarea de noi canale de promovare.

În concluzie

2024 se anunță a fi un an plin de oportunități pentru branduri de a se conecta cu publicul în moduri noi și inovatoare. Prin urmare, este esențial să rămânem la curent cu aceste evoluții și să ne adaptăm strategiile pentru a răspunde nevoilor și intereselor în continuă schimbare ale publicului.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.