Recomandari carti, filme, seriale, jocuri PS4 de vara 2020

Conversatii literare la o ceasca de cafea si un piscot delicios

Inceputul anului 2020 nu a fost tocmai cum ne-am fi dorit, dar a trebuit sa ne adaptam rapid la o realitate noua. Supravietuirea intr-un cadru social restrictiv naste noi pasiuni si o dedicare aparte pentru carti, filme, seriale si jocuri pe PlayStation 4. Din discutiile avute cu prietenii si familia in ultimele luni, am realizat ca exista un interes aparte pentru surse de distractie a atentiei de la stresul cotidian. Venirea coronavirusului a schimbat multe in lume si a determinat romanii sa-si schimbe obiceiurile. Timpul petrecut in casa ne-a oferit ocazia de a face lucruri diverse, care sa ne tina departe de stresul cauzat de virusul Covid-19.

Am petrecut multe zile in casa, departe de posibile surse de infectare, respectand recomandarile celor de la conducere. Asa ca am citit multe carti interesante, din diverse domenii. Acestea le-am devorat, din dorinta sincera de a descoperi lucruri noi si de a pasi in lumi mai mult decat fascinante. Datorita experientelor literare recente cu adevarat desavarsite, ne-am gandit sa scriem cateva lucruri despre cartile care ne-au incantat. Am simtit ca trebuie sa impartim lecturile noastre cu cei care ne urmaresc. Nu strica niciodata sa recomandam carti celor care obisnuiesc sa citeasca des. Asa primim si noi sugestii. Unele le urmarim cu drag si apoi suntem suprinsi placut de ele. Avem o biblioteca pe care o pretuim nespus si incercam mereu sa-i adaugam carti noi.

Pe langa carti, am petrecut mult timp urmarind seriale si filme pe Netflix si HBO Go. Daca ne gandim la continutul video vizionat recent, am zis ca nu strica sa-l impartim cu voi. Au fost cateva seriale si filme care ne-au placut foarte mult. Avand in vedere cat de multi oameni incearca sa gaseasca filme si seriale noi, am gasit oportuna acesta ocazie pentru a scrie despre ceea ce am urmarit. Daca tot am fost nevoiti sa stam in casa zile in sir, am putut viziona multe filme si seriale. Unele ne-am impresionant atat de mult, incat am vrut sa le includem in acest articol. Acelasi lucru poate fi spus si despre jocurile pentru consola PlayStation 4. Au fost multe jocuri care ne-au oferit experiente de gaming intuitive si extrem de captivante.

Pe langa cele cinci carti pe care o sa le prezentam mai jos, o sa includem si o cateva filme, seriale si jocuri. Speram sa gasiti aceste recomandari utile si de ce nu, chiar sa le urmati. Asa am facut si noi de multe ori si nu am regretat, deoarece am inclus in biblioteca carti faine si in colectia de jocuri titluri electrizante. Asadar, va invitam sa cititi randurile urmatoare si sa descoperiti carti, filme, seriale si jocuri PS4 interesante.

Timpul trece si revigoram mintea si trupul

Vom incepe cu cinci carti care pur si simplu ne-au incantat in ultimele luni. Acestea ne-au ocupat timpul, uneori chiar de dimineata pana seara. Le-am tot impartit intre membrii familiei si feedbackul a fost mai mult decat pozitiv. De altfel, am fost placut surprinsi de modul cum cartile au fost citite: rapid, cu drag si atentie. La sfarsitul fiecarei lecturi, am primit multumiri si vibe-uri pozitive, ceea ce ne-a placut tare mult. Sa incepem!

Maiestrie, scrisa de Robert Greene. Primul contact cu aceasta carte s-a datorat geniului lui Robert Greene, urmarit cu deosebita placere de noi pe YouTube. Dupa ce am ascultat audiobook-ul The 48 Laws of Power, ne-am propus sa avem in casa si cartile autorului. Am urmarit cu deosebit entuziasm ofertele la cartile autorului si asa am ajuns la Maiestrie. Am avut la dispozitie 608 pagini pentru a invata lucruri importante despre sine si cum sa ne dezvoltam armonios. De multe ori uitam sa acordam atentie propiei persoane, alunecand in ritmul cotidianului lipsit de personalitate. Aceasta carte a fost publicata in limba romana in 2019, de editura Litera. La ce va puteti astepta?

Incepeti aventura literara cu capitolul I – Descoperirea vocatiei: Misiunea Vietii si incheiati cartea cu capitolul Imbinati intuitivul cu rationalul: Maiestria. Autorul incearca sa ne ajute sa descoperim potentialul creierului si descatusarea rationala a sinelui. In aceasta carte, luam contact cu o sursa nebanuita de putere si vointa, care se afla in interiorul nostru. Aflam ce se intampla cu creierul atunci cand trecem de 20.000 de ore de practica si cum putem directiona noile abilitati in dobandirea maiestriei.

Istanbul, scrisa de Orhan Pamuk. Nostalgia prinde aripi in descrieri miraculos de frumoase, atent dibacite de talentul unui autor desavarsit. Autorul a primit premiul Nobel pentru Literatura 2006. Am citit aceasta cartea cu ani in urma insa am simtit chemarea ei in luna februarie. Ne-am adus aminte cu drag de strazile si atmosfera vie a Istanbulului, din inima creatoare a lui Orhan Pamuk. Aveti la dispozitie 480 de pagini de pasiune pentru familie, oras si spriritul Turciei. Desi o carte de memorialisttica, autorul reuseste sa creeze o capodopera literara. Pe masura ce citesti, simti ca devii parte din orasul Istanbul.

Mintea incepe sa creeze imagini vibrante din oras. Orhan Pamuk transforma melancolia si nostalgia intr-o aventura a literelor. Este o reala placere sa treci de la o pagina la alta. Nu este o simpla carte de rememorare a trecutului ci o senzuala emotie literara. Adevarul despre societatea turca din Istanbul iese la iveala intr-un mod sublim. Sa nu va asteptati la o carte doar despre oras deoarece emotia umana si maturizarea scriitorului. Am putea recomanda cartea cu inima impacata ca ii asteapta o experienta literara aparte. De altfel, majoritatea celor care au citit cartea, au fost mai mult decat multumiti de ea!

Incognito. Vietile secrete ale creierului, scrisa de David Eagleman. Daca vreodata sunteti in cautarea unei carti despre creier, atunci Incognito merita sa fie o optiune demna de avut in vedere. David Eagleman a reusit sa descifreze cateva din tainele creierului, lucrand din greu si prin metode inovatoare sa le descopere pe toate. Autorul este un specialist in neurostiinte, care a scris o carte mai mult decat interesanta despre particularitatile creierului uman.

Va asteapta 336 de pagini utile, care va ajuta sa intelegeti mai multe lucruri despre subconstientul omului, creierul mereu misterios si enigma constiintei. Atunci cand am citit prima oara cartea, eram manati de o curiozitate extraordinara. Vroiam sa dezvoltam o baza de informatii utile despre cum functioneaza creierul. Asa ca am facut primul pas cu Incognito, o carte care lumineaza mintea.

David Eagleman este un scriitor desavarsit dar si un povestitor pe cinste. El incearca sa descrie un Univers de incertitudini si supozitii despre cum functioneaza creierul. Uneori reusim sa-l intelegem iar alteori ramanem in cautarea unor raspunsuri. Chiar daca astazi stim mai multe lucruri despre creier decat in trecut, raman multe mistere de descifrat!

Origini. Cum a modelat Pamantul istoria omenirii, scrisa de Lewis Dartnell. Dupa ce am citit Homo Sapiens de Yuval Noah Harari si Cosmosapiens de John Hands, am incercat sa gasim o carte similara. Cautarile ne-au dus la aceasta carte scrisa de Lewis Dartnell si ne-am bucurat nespus ca am gasit-o atat de repede. Asa cum observat de la primele pagini ale cartii, autorul ne propune sa exploram cum Pamantul ne-a creat si cum continua sa ne afecteze evolutia.

Cartea a fost vanduta in peste 23 de tari, considerata o creatie literara obligatorie pentru cei interesati de obarsia omului si istoria umanitatii. Legatura dintre Pamant si om este descrisa cu lux de amanunte de autor. Am fost uimiti de anumite lucruri, de care habar nu aveam dar am si ramas cu multe intrebari. Autorul pleaca de la premiza ca Pamantul ne-a format. Sunt cateva subtilitati creatoare ale Pamantului, care ne influenteaza viata in fiecare zi. In mod cert, aceasta carte merita sa fie in biblioteca persoanelor care vor sa invete mai multe lucruri despre legatura sacra din pamant si om.

Povestea Unui Orfan, scrisa de Pam Jenoff. Dupa ce am citit Tatuatorul de la Auschwitz, am zis ca nu strica sa continuam seria cartilor din acest segment al istoriei umanitatii. Nu sunt carti usoare. Totusi, consideram ca astfel de carti sunt foarte importante. Ele ne invata cum sa evitam marile tragedii ale trecutului. Acest roman ne-a cucerit si induiosat in acelasi timp. A fost o experienta literara puternica si necesara.

Descrierea si dialogul se imbina perfect pentru a crea o poveste cu adevarat cutremuratoare. Viata are darul de a ne pune in situatii inedite si poate chiar dureroase. Asa s-a intamplat cu Noa, care-si incepe viata adulta la 16 ani, cand ramane insarcinata cu un soldat nazist. De aici, incep toate greutatile, care mai de care mai apasatoare. Totusi, din intuneric se naste speranta zilei de maine. Noa ajunge sa lucreze intr-un circ ambulant unde invata subtilitatile trapezului. Noua pozitie ii aduce o rivalitate dar in acelasi timp si o prietenie puternica cu Astrid. Ne-a placut cartea si abia asteptam sa o impartasim si cu ceilalti membri ai familiei.

O mentiune interesanta Martianul scrisa de Andy Weir. Dupa ce am vazut filmul Martianul cu Matt Damon, am zis ca la prima ocazie, vom avea grija sa investim in carte. Si bine am facut! Acest roman este o relaxare binemeritata dupa un surghiun literar pe coastele fizicii cuantice. Stilul liber si hilar al autorului face ca fiecare aventura a lui Mark Watney pe Marte, sa ne binedispuna. Am citit cartea mai mereu la sfarsitul zilei, dupa ce am trecut prin stres si greutati. Ea a reusit sa ne ofere momente de seninatate si bucurie.

Pe scurt filme, seriale TV si jocuri pentru PlayStation 4

In ultimele luni am reusit sa ne uitam la televizor poate mai mult decat ar fi trebuit. Chiar si asa am refuzat sa intram in hora stirilor de la posturile TV. Asa ca ne-am concentrat pe HBO Go, Netflix si YouTube. In aceste canale am avut control total asupra celor urmarite. Puteam controla cu usurinta ceea ce vrem sa vedem la TV. Au fost cateva seriale si filme care ne-au impresionat. Asadar, ne-am gandit sa le impartim cu voi. Vom imparti recomandarile in functie de canalale unde puteti gasi filmele si serialele.

HBO GO. In mod surprinzator, HBO GO ne-a oferit cele mai faine experiente cinematografice in materie de seriale. Am urmarit cu sufletul la gura Printesa Alba, care surprinde Anglia la sfarsitul razboiului Rozelor, cu domnia lui Henry al VII-lea cu Elisabeta de York. Serialul are opt episoade. Serialul Ecaterina este o drama satirica, care urmareste aventurile pline de savoare ale Ecaterinei cea Mare in Rusia. Radem cu pofta de fiecare data cand ne uitam la acest minunat serial. Il urmarim cu deosebita placere.

Prietena Mea Geniala este un alt serial pe care-l recomandam din toata inima. Aventurile Elenei si Lilei prin Napoli ne-au cucerit inimile. Ele ne-au determinat sa cumparam si cartile. In ceea ce priveste filmele, optiunile sunt mai mult decat captivante. Filmele Marvel sunt la dispozitia tuturor. Razbunatorii, Capitanul America, Gardienii Galaxiei, Omul de Fier, Thor, Spiderman, Doctor Strange, Ant-Man si Pantera Neagra va duc in aventuri incredibile

Netflix. Utilizam de 3 ani Netlix si tot descoperim seriale si filme noi. In ultima perioada, am urmarit documentarul The Last Dance, care urmareste echipa Chicago Bulls, in anii de glorie ai lui Michael Jordan. Documentarul este incredibil! Am urmarit cu drag cele 10 episoade! Aveti posibilitatea de a urmari Breaking Bad, Homeland, Hollywood, The Big Bang Theory, Fauda,  Unorthodox, Peaky Blinders, Stranger Things si multe altele. Cand vine vorba de filme, optiunile tin de gust. Aveti la dispozitie filme de aventura, actiune, fantasy, comedie, romantice si chiar horror.

Shadow of the Tomb Raider

Daca ne gandim la jocuri pentru PlayStation 4, avem cateva titluri pe care le-am tot testat cu bucurie. Iubim fotbalul si ne-am bucurat nespus sa incepem aventura FIFA20! Acest joc ne-a surprins placut si am tot testat capacitatile jucatorilor favoriti. Am castigat multe turnee cu echipele mult-iubite! Un alt joc care merita mentionat este God of War 4. L-am jucat de nenumarate ori si cu o pasiune greu de descris. Kratos si Atreus, tata si fiu, au devenit personajele noastre favorite in toate jocurile jucate! Pur si simplu iubim acest joc. Vom mentiona cu drag si Red Dead Redemption II, un joc situat in vestul salbatic care ne-a captivat. Credem ca merita atentia gamerilor!

In concluzie

Nu trebuie sa privim izolarea cu negativism. Au fost cateva lucruri pozitive, care ne-au ghidat pasii intr-o perioada atat de dificila. Compasiunea, solidaritatea si rabdarea s-au nascut din teama, insa ele au ramas cu noi chiar si acum. Avand in vedere lunile petrecute in casa, departe de cei dragi sau cunoscuti, a trebuit sa folosim timpul intr-un mod inteligent. In niciun caz nu puteam lenevi asa ca ne-am facut ocupati.

Cartile, filmele, serialele, jocurile pe consola si uneori pe PC (DOTA 2) ne-au fost de real ajutor in obtinerea unei farame de normalitate. Am incercat sa ne pastram calmul si sa limitam accesul la tot felul de stiri alarmiste. Din fericire, am reusit sa le ignoram, apeland la surse alternative de petrecere a timpului. Asa ca am optat pentru carti capabile sa ne duca in lumi captivante, cu personaje unice si personalitati trainice. In acelasi timp, am vrut sa descoperim mai multe lucruri despre lumea in care traim, asa ca am optat pentru carti de cultura generala si nu numai.

Filmele si serialele au fost mereu in lista noastra de activitati. Iubim sa ne delectam cu continut video, mai ales daca reda povesti interesante, intense sau pur si simplu comice. Deoarece am avut acces la Netflix si HBO Go, nu ne-am plictisit. Din contra! A trebuit sa facem un program la accesul continutului video, pentru a nu pierde din fluiditatea serialelor.

Am fost destul de activi si pe YouTube si Twitch, urmarind podcasturi si meciuri de Dota 2. In ceea ce priveste experientele de gaming, am dorit sa fim putin mai flexibili, imbinand utilul cu placutul. Ramaneti sanatosi si bucurati-va de timpul petrecut alaturi de persoanele dragi! Sa ne bucuram de vremuri mai frumoase!