Cum alegi o jucarie educatie pentru un copil de 3 ani?
Rolul de parinte poate fi destul de complex, cu suisuri si coborasuri. Ai nevoie de rabdare si o sumedenie de idei. Copilul vrea sa se joace si in acelasi timp, sa descopere lucruri noi si interesante.
Sunt tata si cateodata sunt in pana de idei. Trebuie sa gasesc activitati captivante pentru baiat. El creste. Are nevoie de jucarii interactive, care sa-l ajute sa dezvolte logica si gandirea copilului. Din fericire, magazinele romanesti sunt mereu dornice sa te surprinda cu oferte avantajoase la numeroase jucarii.
Avand in vedere cat de multe jucarii sunt disponibile astazi, poate fi destul de greu sa gasesti rapid ceva cu care sa rezoneze copilul. De altfel, am luat cateva jucarii care au fost ignorate complet de Matei. Le-a luat. Le-a studiat nitel. Apoi, a decis ca nu vor fi utilizate in joaca zilnica. Nu-i usor dar iubesc asemenea provocari.
Recenzie jucarie educativa din lemn: Cutie de sortare
Se pare ca jucariile din lemn sunt extrem de populare, printre copii sau parinti, inca nu stiu. Cred ca avem in casa 6 jucarii de lemn: cutii cu tot felul de gadgeturi, cutii de tip puzzle, broasca de tras dar nu pot spune ca Matei manifesta un interes deosebit pentru ele. Totusi, chiar si 5 minute sunt suficiente, avand in vedere cat de activ poate fi baietelul nostru. Ii place sa alerge si sa descopere lucruri in miscare.
Drept urmare, am incercat sa-i cumpar o jucarie care sa-l tina pe loc. Aici intervine cutia de sortare. Ea a fost gandita pentru dezvoltarea logicii si a gandirii copilului. Da! Logic, asa ar trebui sa se intample, daca copilul sta si se joaca cu ea. Mititelul nostru este foarte activ si rareori are rabdare sa se joace. Atunci cand vrea, sta si incearca sa parcurga pasii necesari pentru a completa jocul corect.
De ce am ales cutia de sortare?
Copilul nostru dezvoltase un obicei de a sorta lucruri. Din acest motiv, m-am orientat catre o cutie de sortare, in speranta ca o sa-i ocupe mai mult de 10 – 15 minute din timp. Intr-o zi buna, petrece chiar si o jumatate de ora cu aceasta jucarie, ceea ce este extraordinar. Cutia poate fi utilizata de fete si baieti cu varstele cuprinse intre 3 si 5 ani. Am avut invitat un copil de 6 ani care s-a jucat de minune cu aceasta cutie.
Cutia si materialele complementare sunt realizate din lemn. Imaginile de pe „rigle” (asa cum le numesc eu) sunt colorate si vesele.
Care sunt beneficiile de pe urma utilizarii jucariei?
- 1. Copilul face exercitii de coordonare mana – ochi
- 2. Antrenament al observarii formelor
- 3. Antrenarea abilitatilor de a pune formele mici in cutie (sa intre in fiecare spatiu aferent)
- 4. Dezvolta increderea de sine a copiilor
- 5. Ajuta copilul sa descopere peste 90 de forme (reprezentand animale, cifre, simboluri, fructe, vehicule de transport si piese vestimentare)
Cum suna? Destul de bine, nu-i asa? Am fost placut impresionati de calitatea pieselor si a cutiei. Ar fi indicat sa urmariti modul cum se joaca copilul cu piesele mici.
Matei nu are obiceiul de a baga in gura dar stim copilasi care fac acest lucru. Asadar, mare grija! A! Sa nu uitam: producatorul mentioneaza in descrierea cutiei ca piesele vopsite nu contin culori toxice. Bine de avut in vedere.
Concluzie scurta:
Suntem multumiti de alegerea facuta. A fost fain sa vedem evolutia interactiunilor dintre copil si jucarie. Asteptam sa trecem la urmatorul nivel insa momentan orice minut petrecut de Matei cu jucaria este mai mult decat binevenit.
Asadar, am gasit jucaria perfecta? Ha! Nu exista asa ceva. Avem in colectia de jucarii o cutie de sortare ce merita atentia unui copil curios!
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.