De ce am ales o boxa inteligenta?
Viata si munca se impletesc destul de greu intr-o casa. 24 de ore intr-un apartament, cu bebe mic si o sotie care fuge dupa el tot timpul, pot fi extrem de obositoare. Am descoperit ca in ultimii doi ani, de cand a venit Matei in viata noastra, cumparaturile se fac dupa nevoile lui.
Copilul devine centrul atentiei iar aceasta din urma este intretinuta greu. Noi am decis sa-l expunem foarte putin la televizor si implicit desene. Stie de Cocomelon, doar pentru ca avem doua bunici nastrusnice care nu ne asculta. Cand am fost nevoiti sa-l „predam” pe Matei celor doua, ele au nesocotit rugamintile noastre de a nu recurge la desene iar ele, evident, stiind mai bine, au decis sa puna desene.
Cum de avem in casa o boxa inteligenta? Sotia mea are o prietena. Ele s-au imprietenit in maternitate si de atunci, vorbesc in fiecare zi. Lucruri faine si interesante, majoritatea despre mititei. Fac schimb de experienta si sfaturi, ceea ce este super. Intr-o seara m-am trezit cu o comanda noua pe eMAG.ro. Ea cumparase o boxa inteligenta.
De ce? Au vorbit fetele intre ele si au decis ca trebuie sa avem in casa o boxa. Zis si facut. Ha! Cealalta fata avea boxa inteligenta, cu care copilul interactiona (oarecum, are doar 2 anisori). Ei, uite asa m-am trezit cu o boxa interesanta, dar care s-a dovedit a fi mai utila decat ma asteptam. Cum asa?
- 1. Matei a dobandit un ritual de dimineata. Cere sa vorbeasca cu Google Nest. Vrea sa o asculte pe domnisoara cu voce suava. Da. Vrea sa stie cateva lucruri despre vreme si sa-i puna intrebari. Inca nu stie cum, dar apeleaza la noi.
- 2. Scapam de televizor. Ne-am dorit nespus ca micul nostru aventurier sa nu fie dependent de televizor. Avem un fin cu o dependenta serioasa de telefon (ignorata total de parinti si bunica), pe care vrem sa o evitam. Matei nu se joaca pe telefon insa are momente cand cere Cocomelon (multumita bunicilor neascultatoare).
- 3. Ocupa loc de cinste langa PlayStation (cine mai are timp sa se joace?). Sunetul este clar si basul viu. Surpriza placuta!
De ce am ales Google Nest si nu o alta boxa?
Raspuns sincer: nu am avut de ales. Fetele au decis si bine au facut. Suntem foarte multumiti de modul cum boxa raspunde la comenzi s-a integrat in „familie”. Are mici scapari dar acest lucru tine si de claritatea cerintelor noastre. De altfel, interactiunea romana – engleza nu a fost niciodata inteleasca corect de boxele de acest tip. Nu ne deranjeaza, chiar este amuzant. Ii ceri sa cante Alina Eremia si ii pronunta numele atat de ciudat, incat nu stii ce o sa primesti. De cele mai multe ori a fost ok.
Ai nevoie de Spotify Premium daca doresti sa pui o melodie la cerere (fara numar, pam-pam). Daca ii ceri lui Google melodia Eminem – The Way I am, si nu ai premium, o sa-ti redea un mesaj automat. Daca ai Premium la Spotify, no worries! Pune melodia dorita si bucura-te de ea, oricat de des iti doresti.
Stiti ce este fain? Noi ii cerem des „buddha bar”, „Chillout music” sau „lounge music” si astfel descoperim o gramada de melodii noi, redate aleatoriu. Nimic nu se repeta sau poate nu bagam noi in seama. Oricum ar fi, muzica se aude bine. Podcasturile la el. Am ascultat Freakonomics, Vorbintorincii si The Joe Rogan Experience. Toate clar si fain.
5 lucruri care imi plac la boxa inteligenta Google Nest
- 1. Sunetul este clar
- 2. Bass puternic
- 3. Microfoanele receptioneaza bine cerintele
- 4. „Gagica” de la Google are glume bune (Sa-i cereti sa va spuna o gluma.)
- 5. Poate reda stiri.
Cum am instalat boxa?
Ai Google Home instalat in telefon? Super. Pune boxa in priza. Deschide Google Home si telefonul recunoaste imediat dispozitivul. Iti va pune cateva intrebari si se conecteaza practic singura. Din Google Home poti gestiona relatia cu sursele media: YouTube Music si Spotify. Simplu si fara griji.
Spui „Hey Google!” si o lume impresionanta de informatii devine disponibila. Atat. Maretul Google iti satisface toate poftele multimedia, ceea ce este super. Atata vreme cat micutul interactioneaza cu boxa si ignora televizorul, suntem mai mult decat multumiti.
Sotia mai vorbeste cu Google despre retete si alarme pentru chestii ce tin de gastronomie. Nu ma bag acolo. Am intrebat cu interes despre vreme si cateva stiri. Nu am fost dezamagit. Designul boxei este modern, ceea ce il face usor de integrat in orice colt al casei. Gri? Sigur. Boxa cantareste doar 1.2 kilograme.
O scurta concluzie?
Boxa si-a gasit un loc pe cinste in casa noastra. Ne intelegem bine cu ea, mai ales cand lucrez si o las sa puna tot felul de melodii chillout. Are o sumedenie de optiuni. Trebuie sa vorbiti cu Nest pentru a le descoperi. O sa intrati in „joc” si parca sufrageria prinde viata.
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.