Cauti o carte despre cum sa-ti schimbi mentalitatea? Ai ajuns la recenzia potrivita!
Ce au in comun Dacian Ciolos, Dragos Anastasiu, Lavinia Spandonide, Ioan Aurel Pop, Rodica Macadrai, Felix Tataru, Manuela Patrascoiu, George Butunoiu, Adrian Bulboaca, Dr. Mihai Neamtu, George Mioc, Andreea Nemens, Florentin Tuca si Dr. Radu Beleca? Ei au scris scurte recomandari pentru cartea Mentalitatea Deschisa.
Din ce in ce mai multi romani cauta carti de dezvoltare personala. Ei simt ca pot deveni mai mult decat ceea ce sunt, asa ca investesc timp si resurse in atingerea unor obiective marete. Foarte bine! Apreciez efortul de a deveni mai bun. Nu-i tocmai usor sa transformi o dorinta in fapte. Din fericire, piata romaneasca este plina de carti de dezvoltare personala. Unele sunt transformatoare, cu sfaturi precise si recomandari extrem de utile. Altele sunt doar lecturi interesante.

De ce am ales sa scriu o recenzie despre cartea Mentalitate Deschisa?
Tocmai ce terminasem cartea lui Matthew Perry si vroiam o carte sincera dar scurta. Esente tari si cu efecte reale in viata reala. Recunosc ca am citit cartea in tandem cu cea scrisa de Trevor Noah, „Nascut in afara Africii”. Cat de minunat poate fi sa te inconjori cu carti incredibile!
Investesc timp in lecturi fascinante, menite sa schimbe paradigme de lucru sau cel putin, sa asigure aparitia unora noi. Cum am ajuns la cartea „Mentalitate Deschisa. Priveste dincolo de tine”? Printr-o pura intamplare si poate, un gram de noroc. Am intrat pe site-ul IDP-Romania, Institutul Dezvoltarii Personale, unde am gasit cartea.
Prima impresie?
Cartea este o insiruire de povesti adevarate, apartinand unor lideri si organizatii. Fiecare poveste are un talc. Fiecare talc devine o forma de manifestare a concentrarii. Nu stiam de existenta unor mentalitati inchise si deschise, cu comportamente aferente. Nu stiam ca aceste mentalitati ne afecteaza rolul in familie, in societate si la locul de munca. Banuiam ca mentalitatea, acel mindset evocat cu pasiune de Tony Robbins si Eckhart Tolle, are rol incisiv in dezvoltarea personala, insa nu la un nivel atat de intim.
Cartea este rezultatul a peste 35 de ani de activitate a Institutului Arbinger din Statele Unite ale Americii. Traducerea cartii a fost asigurata Narcis Grama. Editorul cartii a fost Institutul Dezvoltarii Personale din Romania, cu coordanatori Cristina Gheorghe si Mihai Neamtu. A fost o placere sa trec prin paginile cartii, desi initial simteam fiorii unei rezervari inexplicabile.
Schimbarea mentalitatii este un proces in etape, ce necesita exercitiu si perseverenta. Daca mentalitatea este deschisa, orientata catre bunastarea personala si profesionala a tuturor celor implicati in viata ta, atunci lucrurile pot fi senine. Mai am intrebari. Mai am nedumeriri. Totusi, sunt constient ca mentalitatea nu o schimbi peste noapte.
Mi-a placut ce spunea Felix Tataru, CEO al Gmp Advertising „Mentalitatea Deschisa e un concept revolutionar care garanteaza nu doar eficienta in business, ci si armonia intre membrii echipei.”

„Mentalitatea Deschisa. Priveste dincolo de tine” este tipul de carte care poate schimba vieti si in acelasi timp, transforma organizatii. Institutul Arbinger este lider mondial in schimbarea mentalitatii. Specialistii institutului reusesc sa inspire lideri din intreaga lume sa-si schimbe mentalitatea, din inchisa in deschisa. Unii reusesc, altii nu. Cartea nu garanteaza succesul peste noapte. De altfel, cei care promit asemenea transformari radicale intr-un timp scurt, mint.
Am simtit ca fac parte dintr-un grup de oameni speciali, aflati intr-o misiune sa schimbe lumea. Pasi mici dar siguri. Transformarea mentalitatii cultivate in ultimii ani, poate fi o activitate complexa insa cu ajutorul potrivit lucrurile devin mai usor de gestionat. Cateodata ai nevoie de sustinere pentru a trece peste elemente precum:
- 1. Retinere
- 2. Neincredere
- 3. Mandrie
- 4. Zona de confort

Am intalnit multi oameni dornici de schimbare dar incapabili sa treaca peste dorinta latenta de a ramane la fel. O contradictie in dorinte nu-i asa? Asa este. Totusi, cei curajosi reusesc sa puna in aplicarea ceea ce citesc. Teoria devine practica iar aceasta din urma o sursa de schimbare. Uneori dai peste recomandari de carti menite sa-ti faca munca mai usoara si implicit drumul catre o varianta mai buna, a ta.
Privind in profunzime mediul de afaceri romanesc, realizez ca acesta are nevoie de o schimbare serioasa de mentalitate. Inca exista practici medievale de a conduce o afacere, care naste si intretine antipatii intre colegi si medii de lucru nocive.
In concluzie
Stiti ca citesc ori de cate ori ma „loveste” timpul liber. Nu-i usor, mai ales cand te gandesti la preocuparile profesionale de la munca si extra. Imi place sa aloc timp pentru citit, cel putin o ora pe zi. Merita cartea Mentalitate Deschisa? Raspuns scurt: da!
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.