Cafeaua potrivita la orice ora, cu sau fara lapte!
Daca iubiti cafeaua la fel ca noi, atunci stiti cat de dificil poate fi sa va opriti doar la o singura cana. Incepem dimineata cu o cafeluta buna, menita sa ne trezeasca simturile. Cateodata locul de munca este obositor si necesita o cafea pentru o revitalizare atat de necesara. Totusi, nu putem bea multe cafele pe zi. Cafeina este un stimulent puternic si trebuie sa fim constienti de el. Nu-l putem ignora.
Cu doi ani in urma, am avut o zi mai solicitanta si am exagerat cu cafelutele. La sfarsitul zilei, nu stiam de ce nu puteam adormi si cum de inima zburda pe ritmuri latino. Ne-am speriat putin. Pentru a nu repeta isprava, ne-am orientat catre cafea fara cofeina. Asa ca am cautat informatii despre cele mai gustoase cafele fara cofeina, pe care sa le servim cu placere in timpul zilei. A durat ceva timp pana ce am deslusit acest segment.
Nu stiam foarte multe lucruri despre cafeaua fara cofeina, motiv pentru care a trebuit sa cautam informatii cu atentie in mai multe locuri. Am discutat si cativa barristas care ne-au recomandat diverse sortimente. Informatia venita din surse diverse poate fi extrem de utila, mai ales cand suntem dornici sa bem cafele bune, fie ele si fara cofeina.
Pana la urma, ne-am decis sa incercam mai multe sortimente de cafea fara cofeina si sa vedem care ne place cel mai mult. Desi la inceput am fost sceptici cu privire la alegerea unei cafele de acest tip, dupa mai multe incercari am ajuns la Lavazza Caffe Decaffeinato. Vreti sa aflati ce parere avem despre aceasta cafeluta?
Recenzie utila cafea macinata decofeinizata de la Lavazza
Prima ceasca de cafea fara cofeina a fost un pic ciudata. De ce? Cred ca in mintea mea, asteptarile erau plasate in locul nepotrivit – gustul trebuia sa fie la fel ca cel de la o cafea normala. Spre surprinderea mea, am fost placut surprins de gustul cafelei. Era delicioasa si parca croita pentru nevoile zilnice de cafea. De cand am adaugat aceasta cafea in rutina zilnica, nu am renuntat la ea nici macar o zi. Nu ne-am gandit sa o schimbam insa am dori sa mai incercam si alte variante, doar pentru a adauga o noua bautura in mixul zilnic.
Suntem multumiti de aceasta cafeluta si am recomandat-o deja unor prieteni care ar trebui sa ne urmeze exemplul si sa uite de cofeina. Oare o sa ne asculte? Nu stim. In mod cert, noi o sa ramanem la aceasta cafea pe care o putem servi cu placere. Daca urmariti cele zece profile ale producatorului Lavazza, sa stiti ca aceasta varianta decofeinizata este la profilul 3. Amestecul de cafea are un profil aromatic cu note de miere si migdale iar nivelul de prajire mediu. Gustul este sublim si il simtiti cu adevarat, ceea ce este dezirabil la o cafea.
Cum va place cafeaua? Noi preferam sa o completam cu miere si lapte, niciodata zahar. Incercam sa stam cat mai departe posibil de zahar. Am descoperit ca asa tinem in frau kilogramele si reducem dependenta de zahar. Cafeaua macinata fara cofeina poate fi servita in orice moment al zilei. Noi incercam sa nu exageram si char daca muncim zi de zi la calculator, bem maxim doua cafele fara cofeina pentru a tine trena lucrurilor de facut.
Aceasta cafea poate fi facuta la cafetiera, espressor si fierbator. Ea are o greutate de 250 de grame, ceea ce inseamna ca tine destul de mult, la un consum standard de 2, maxim 3 cani de cafea pe zi. Aveti la dispozitie o cafea fara cofeina cu gust sublim, pe care o puteti completa cu lapte. Avem cateodata pofta si de o cafea cu o lingurita de cicoare prajita, dar rar. Nivelul de prajire mediu face ca fiecare cafea sa fie usor de personalizat.
Cum pregatim noi cafeaua?
Avem o reteta super simpla, care poate fi urmarita cu usurinta:
- 1 Fierbem apa cu fierbatorul
- 2 Pregatim 2 lingurete si jumatate de cafea fara cofeina
- 3 O lingurita de miere (poliflora, tei sau salcam – preferatele noastre, pe care le rotim din cand in cand
- 4 Nitel lapte (nu prea mult sa copleseasca cafeluta)
- 5 Amestecam totul cu atentie. Folosim o lingurita pentru a ne asigura ca obtinem consistenta optima.
- 6 Servim cu placere cafeluta si ne continuam munca cu zambetul pe buze
In concluzie
Atunci cand vine vorba de tipuri de cafea, gusturile sunt destul de subiective. Unii prieteni iubesc un anumit tip de cafea, pe cand altii pur si simplu cauta altceva. Noi am dorit sa scriem o recenzie despre cafeaua macinata decofeinizata de la Lavazza deoarece o iubim.
O servim cu placere si am impartit-o si cu membrii familiei. Ei au confirmat gustul bun al cafelei si unii chiar au cumparat-o pentru uz personal acasa. Ne bucuram mult sa le recomandam prietenilor si familiei produse bune.
Slabiciunea pentru cafele si ceaiuri ne face sa fim mult mai atenti cu ceea ce consumam. In lunile urmatoare o sa gasiti pe site-ul nostru mai multe recenzii despre cafele si ceaiuri. Vom transforma pasiunea pentru aceste produse intr-o sursa de informatii utile pentru romanii care doresc sa bea cafele si ceaiuri bune. Suntem foarte multumiti de „relatia” pe care o avem cu aceasta cafea de la Lavazza. Credem ca o sa ramana cu noi multi ani de acum in colo.