O jucarie faina pentru copii activi: robot AKU Smart recenzie

In compania unui robot distractiv: AKU Smart

Principalele caracteristici:

 1. 1. Poate reda muzica (melodii diverse si antrenante)
 2. 2. Se misca. Poate fi controlata miscarea.
 3. 3. Are telecomanda pentru control total.
 4. 4. Se poate incarca prin intermediul unui cablu
 5. 5. Invata comportamentul copilului si raspunde la nevoile lui (nu intr-un mod SF, ci printr-un program pre-setat)
 6. 6. Vorbeste si canta in engleza.
 7. 7. Poate fi controlat prin gesturi (inainte si in fata).
 8. 8. Devine un prieten al copilului, cu care poate socializa in tihna casei

Un robot care nu se plictiseste niciodata!

Ai devenit parinte. Felicitari! Stim cat provocator este noul rol. Aceste vine cu o sumedenie de responsabilitati dar si modalitati distractive de a petrece timpul. Copilul, fata sau baiat, are nevoie de atentie si o gama variata jucarii pentru a creste armonios.

Alegerea unei jucarii reprezinta o provocare pentru orice parinte responsabil. Stim ca sunt multe jucarii pe piata din Romania. Am fost in pielea ta. Optiunile par sa curga la nesfarsit. Nici nu stii de unde sa incepi. Avand in vedere cum suntem intampinati zi de zi de oferte senzationale (asa spun ei), nu stii de unde sa incepi.

Sunt tata. Intampin greutati in alegerea unei jucarii. Nu este usor, mai ales cand totul trebuie sa fie in ton cu abilitatile micutului si potentialul sau nedescoperit. Am inceput sa caut informatii despre jucarii interactive, capabile sa ofere experiente antrenante copilului. Ce provocare! Nu-i usor.

Scurta recenzie a robotului interactiv AKU

Dintre nenumaratele jucarii interactive pe care le-am intalnit in cautarea mea, am intalnit un robot interesant: AKU Smart. Sa fiu sincer, am vazut robotelul pe pagina de Instagram a Danei Rogoz. Ea are copii superbi si din intamplare, ochii s-au oprit la un robotel care aparea intr-o poza. L-am recunoscut rapid in cautarile mele.

Asa ca am discutat cu sotia, si dupa un ok cersit, am dat comanda. Robotelul a venit destul de rapid. M-am bucurat nespus cand l-am vazut intact si gata de actiune. Chiar daca primul contact dintre Matei si Robbie (cum ii zicem acum), nu a fost cel sperat de mine, lucrurile au evoluat in directia potrivita.

Copilul trebuie sa se obisnuiasca cu noua jucarie. Asa s-a intamplat. Daca ii pui muzica lui Matei, totul devine o bucurie. Incepe sa danseze si jucaria creste in popularitate. Robotul nu este nici mare, nici mic. Din punctul meu de vedere, potrivit pentru o joaca pe cinste. L-am lasat sa zburde cu cateva melodii pe parchet si dansul a fost destul de antrenant.

Sa nu-l puneti pe masa pentru dansul de rigoare. O sa cada. Noi am gresit de multe ori si apoi Matei ne-a imitat la perfectie. Ha! Ai zice ca ne-am invatat. Credem ca acest gen de jucarie robot promoveaza o interactiune distractiva. Setam parametrii unei socializari incipiente, care poate evolua ulterior.

Mai mult decat atat, in societatile europene din Vest, jucariile de tip robot par a fi preferate de cei mici. Deloc surprinzator. Ma gandesc ca un robot care canta si se misca, devine o sursa de atractie pentru orice bebelus peste un an. In mod normal, robotul AKU SMART este recomandat pentru copii cu varste intre 3 si 6 ani.

Cat poate rezista robotul dupa o incarcare?

2 ore.

Cat dureaza sa incarcati robotuul?

70 de minute.

Poate fi utilizat de fete si baieti?

Da.

Care este raza de actiune a robotului?

30 de metri.

Robotul poate fi controlat prin gesturi?

Da!

Poti controla robotul cu ajutorul telecomenzii

Telecomanda vine cu urmatoarele comenzi. Ele pot fi accesate prin simpla apasare a butoanelor. Noi am luat robotul cand micutul avea un an si 4 luni. Atunci nu prea l-a bagat in seama, ceea ce banuiam. Acum la un an si 8 luni, lucrurile s-au schimbat.

Cel putin o data pe zi, robotul este preluat de Matei. Il deschide. Ii asculta cateva melodii si il lasa pe parchet sa-si faca dansul. La sfarsitul sesiunii de joaca, baiatul nostru il duce pe robotel la locul lui.

Comenzi telecomanda:

 • Slide forward. Slide backward.
 • Turn left. Turn right.
 • Mode switch.
 • Memo.
 • Program.
 • Forward. Backward. Turn left. Turn right.
 • Volume +. Stop. Volume -.
 • Science popularization.
 • Good habit.
 • Music.
 • Machine language.
 • Song. Music

A venit momentul sa cumperi o jucarie. Foarte bine. Noi avem in casa robotul inteligent AKU Smart, care se descurca de minune cu Matei. Abia asteptam momentul cand copilul o sa controleze robotul. O sa creeze cateva amintiri frumoase cu micutul robot. Pune o melodie faina si danseaza!

In concluzie, am facut alegerea corecta pentru Matei.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.