Învățături din cărți de avut în bibliotecă: ce citim în 2024

Inteligența Erotică. Reconcilierea vieții erotice cu viața de familie.

Carte scrisă de Esther Perel.

Pentru mine, Esther Perel este descoperirea intelectuală a ultimului deceniu. O pun lângă Harari și Jordan Peterson, umbrită doar de Sam Harris și Robert Greene. Mi-a plăcut Inteligența Erotică deoarece răspunde la multe întrebări ce mocneau tăcut în mintea mea. A fost o revelație să văd atât de mulți oameni în marea căutare a Erosului.

Am scris o recenzie detaliată a cărții, pe care o puteți consulta aici. Cartea explorează cu dârzenie impactul intimității asupra dorinței sexuale în relațiile de lungă durată. Perel a creat și promovat conceptul de „inteligență erotică” prin intermediul cărții. Aceasta a fost tradusă în peste 24 de limbi, devenind un reper de sexualitate pentru milioane de oameni din întreaga lume.

Interacțiunea dinamică dintre dragoste și dorință este descrisă prin intermediul unor povești reale, extrase din activitatea clinică a autoarei. Care sunt ingredientele unei relații stabile și pline de dragoste?

  • Angajament
  • Intimitate
  • Egalitarism
  • Onestitate
  • Mister
  • Distanță
  • Risc
  • Joc

În această carte vei găsi o examinare onestă și profesională a sentimentului individual de dorință și modul corect de gestionare a stresurilor care pun la încercare relațiile.

Legile Naturii Umane.

Carte scrisă de Robert Greene.

Nu am simțit niciodată că fac parte dintr-un grup, chiar dacă am practicat fotbal câțiva ani. Eram acolo, dar singur. În ceea ce privește nebunia grupului, aceasta este obligatorie. Nu-i un miraj, ci o suită de miriapode intelectuale, care mișună idei distructive pe corpul colectivului. Noroc de geniul singuratic. El dă suflu societății, chiar dacă nu se consideră membru activ.

Mi-a plăcut mereu de Robert Greene. A avut o viață interesantă, cu suișuri și coborâșuri, dar a știut să transforme fiecare experiență într-o sursă de înțelepciune.

Această culegere profundă de cunoștințe despre comportamentul uman poate fi vedeta bibliotecii tale. Recunosc că revin de multe ori la opera lui Greene. O citesc cu atenție și îmi fac tot felul de notițe.

Robert este încântător și reușește să ne ofere o serie de sfaturi utile despre cum să observăm și analizăm caracterul altor persoane, dar și de a înțelege propriile motivații de a face x sau y. Nu este o carte ușoară, dar extrem de captivantă.

Fiecare „lege” din această carte este ilustrată prin intermediul unei povești istorice, aducând cititorului lecții cu implicații zilnice. Napoleon, Sun Tzu și mulți alții vă pot oferi lecții utile despre creativitate, libertate, curaj și putere.

Ține-ți Copiii Aproape. De ce părinții trebuie să conteze mai mult decât anturajul.

Carte scrisă de Gordon Neufeld și Gabor Mate.

Oglindirea este periculoasă, mai ales în rândul tinerilor. Cred că viitorul, dominat de stafii lipsite de personalitate, simple imitații ale imaturității, o să fie dur și limitat. Nu știu dacă voi ajunge la pensie, dar sigur “meșterii” ăștia mici, care umblă fără rost de dimineață până seară, nu o să contribuie la bugetul statului. Șocant, dar cartea este terifiant de clară și utilă în aceste vremuri dificile…

Țineți copilul aproape și deveniți surse de inspirație și cunoaștere. În acest mod îi feriți de influențe negative și companii neplăcute. Îi dezvoltați un filtru și o să renunțe rapid la “prieteni” nocivi. Provocările unui părinte în 2024 sunt incredibil de complexe. Supraîncărcarea de informații atât pentru părinți, cât și pentru copii, poate fi greu de gestionat, din toate punctele de vedere.

Autorii au experiență în domeniul dezvoltării copilului și surprind utilitatea unor concepte interesante din psihologie, antropologie și neuroștiințe. Vei descoperi multe lucruri interesante despre bazele atașamentului și echilibrarea influențelor societății asupra tinerilor și invers. De ce tinerii își oglindesc comportamentele? Ei caută modele în grupurile lor. Nu se mai uită la părinți pentru sfaturi.

Cei care au copii pot citi cu încredere cartea deoarece îi vor ajuta să înțeleagă mai bine importanța legăturii pe care o au cu cei mici. De asemenea, Neufeld oferă și sfaturi practice despre cum pot proceda părinții.

The Daily Dad.

Carte scrisă de Ryan Holiday.

Am vrut ceva diferit de Crăciun și uite așa am ajuns la „The Daily Dad”. Am văzut cartea în librăria Cărturești, după ce Matei ne-a ținut o oră cu diverse cărți pentru copilași. Are o rutină deja clasică în librărie. Știe exact unde să meargă și ce să facă. După ce Adina mi-a preluat sarcina de părinte, m-am mișcat în voie printre cărți. Așa am dat peste cartea „The Daily Dad”.

Apoi, sunt tată și dau peste o grămadă de probleme, mici și mari. Nu-i ușor. Totuși, cu puțin ajutor, lucrurile devin mai ușor de controlat. Oare? Nu știu. Parcă micile meditații oferite de Ryan oferă mici oaze de liniște și curaj.

Dacă alegi această carte, vei primi 366 de meditații axate pe parenting, dragoste și creșterea copiilor de succes. Înțelepciune zilnică în doze mici, dar puternice. Orice tată poate vedea în această carte o resursă valoroasă în marea călătorie a parentingului.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.