Cele mai bune telescoape pentru incepatori

Top 10 telescoape pentru incepatori: o calatorie de cunoastere a Universului

recenzii telescoape in romaniaApetitul pentru cunoasterea Universului apare de la o varsta frageda. Primul contact cu misterele stelelor poate fi coplesitor deoarece ne ridica o sumedenie de intrebari. Curiozitatea unui tanar de cele mai multe ori devine o pasiune stiintifica de nestramutat.

Capacitatea de a pune intrebari a ajutat umanitatea sa dezvolte noi tehnologii in diverse domenii. Incercam sa descoperim cat mai multe lucuri posibile despre misterele inconjuratoare. Uneori reusim reusim de unii singuri sa raspundem unor intrebari universale despre originia astrelor, iar alteori avem nevoie de ajutor. In acest sens, nu strica sa ne asiguram ca avem la dispozitie instrumente bune, care sa ne ajute in dorinta noastra de a intelege mai bine stelele.

Incepatorii in tainele astronomiei nu sunt doar tinerii cu o curiozitate pasionala, ci si adultii care redescopera placerea de a strange informatii noi despre Calea Lactee si nu numai. Pentru a putea explora stelele care ne delecteaza privirile in fiecare noapte, avem nevoie de un telescop de calitate.

Din fericire, piata romaneasca nu duce lipsa de telescoape de calitate, concepute special pentru incepatori. Este important ca atunci cand faceti primi pasi in astronomie sa utilizati telescoape bune si intuitive. Nu este indicat sa cumparati cel mai puternic telescop de pe piata deoarece o sa fie greu de manevrat. Majoritatea specialistilor recomanda o tranzitie de al un model de inceput la unul mai complex, cu functii diverse.

Cum puteti gasi un telescop de incredere pentru incepatori?

avantaje dezavantajeIn prezent o sa gasiti o gama variata de telescoape, create pentru a oferi utilizatorilor experiente sublime, demne de repetat. Alegerea unui telescop de calitate pentru incepatori poate dura ceva timp, mai ales daca va aflati la primul instrument de cercetare de acest tip. Pentru a alege un telescop potrivit pentru primii pasi in lumea electrizanta a astronomiei, este indicat sa va documentati. Dupa cateva ore de cautari prin lumea virtuala, rasfoind articole despre diverse telescoape, o sa reusiti sa gasiti modelul potrivit nevoilor voastre imediate. O sa descoperiti cu deosebita placere telescoape de buna calitate si la preturi avantajoase, capabile sa ofere lungi si captivante ore de studiu stelar.

Stelele au secretele lor, de ce sa nu le descoperiti in confortul casei voastre? O investitie in viitorul stiintific al unui pasionat astronom poate aduce multe satisfactii. De cele mai multe ori nu putem pune pret pe educatie si incercam, atat cat putem, sa avem un contact direct cu surse fascinante de dezvoltare intelectuala. Astronomia poate fi stiinta pe care o cunosteai prea putin si te-a surprins cu darurile ei. Din acest motiv probabil ai ajuns si la acest articol despre telescoape pentru incepatori. Incerci sa intelegi care sunt caracteristicile care recomanda un telescop anume pentru primii pasi in minunata lume a stelelor.

Noi ne-am gandit ca putem fi de ajutor in demersul tau. Cum? Am realizat un top 10 telescoape pentru incepatori care cuprinde o gama variata de modele, care mai de care mai interesante. Sunteti pregatiti sa le descoperiti?

Am studiat cu mare atentie acest subiect. Pret de 3 zile am cautat printre numeroasele modele de telescoape de pe piata romaneasca (si sunt destul de multe) si au reusit sa gasim minim 10 care pot fi utilizate de incepatori. Am incercat sa restrangem cautarea la modele intuitive si usor de manevrat, caracteristici de dorit in primele intereactiuni cu astronomia. Daca doriti sa aflati care sunt modelele selectate de noi, atunci va invitam sa cititi randurile urmatoare!

Top 10 telescoape pentru incepatori

In trei zile am reusit sa descoperim numeroase telescoape interesante, toate create pentru a oferi experiente stiintifice cu totul speciale. Dintre nenumaratele telescoape pe care le-am analizat, am ales 10 care sa se regaseasca in acest articol.

Am incercat sa selectam cu mare atentie telescoape care sa fie folosite cu incredere de utilizatori incepatori. Credem ca modelele prezente mai jos, au potential enorm. Ramane de vazut daca voi considerati ca unul din telescoapele de jos merita mai mult decat atentia voastra!

 

  1. Telescop refractor National Geographic 9015000 

recenzii telescoape in romania

 

Primul telescop in lista noastra este potrivit pentru cei care doresc sa studieze cerul instalat in completa libertate. Modelul National Geographic 9015000 este un telescop refractor cu refractor newtonian, optim pentru incepatori. De ce? Daca alegeti acest telescop deosebit, o sa va bucurati de un instrument portabil, usor de luat dintr-o locatie de studiu in alta.

Asa cum alti utilizatori au punctat in recenziile lor personale, modelul 9015000 este usor de folosit. Nu costa mult, ceea ce il recomanda si pentru eventualze cadouri cu ocazia zilelor de nastere. Cei care doresc sa intre cu incredere in fascinanta lume a astronomiei, pot opta pentru acest telescop refractor. In pachet o sa gasiti si diverse accesorii ce pot spori semnificativ experienta de studiu: lentile Barlow, filtru lunar si oculare (6mm si 20mm).

Sa nu uitam: telescopul ofera o marire de zoom maxima (teoretica) de 117x, care ofera utilizatorului posibilitatea de vedea mai clar si mai aproape obiectul ceresc studiat. De asemenea distanta focala este de 350 mm. Structura monturii a telescopului este Dobson.

Detalii pret telescop pe Emag.ro!

 

  1. Telescop Levenhuk Strike 50 NG 

De foarte multe ori atunci cand cautam un telescop bun pentru incepatori dam peste o gama variata de modele, echipate sa ofere experiente diverse. Sunt situatii cand reusim sa identificam intr-un timp relativ scurt un telescop de calitate si alteori procesul de selectie dureaza mai mult.

Noi va invitam sa descoperiti mai multe lucruri despre un telescop cu totul deosebit: Levenhuk Strike 50 NG. Poate fi cadoul perfect pentru un tanar astronom sau pentru cineva care tocmai ce a descoperit aceasta pasiune pentru stele. Ce trebuie sa stiti despre acest model interesant de la Levenhuk? In primul rand telescopul vine acompaniat de un trepied Yoke foarte util pentru stabilitate suplimentara in timpul studiului. Are un obiectiv acromat cu 200x marire teoretica maxima. De asemenea distanta focala este de 600 mm in timp ce raportul focal f/12.

Nu trebuie sa va loviti de rigiditate atunci cand incepeti sa explorati Universul. In kit-ul acestui telescop o sa gasiti si cartea astronomului incepator „See it all”! Un astronom incepator o sa gaseasca in aceasta carte informatii utile despre peste 280 de corpuri ceresti, harti stelare dar si alte imagini utile. Ai devenit astronom, primii pasi pot fi mai usori daca incepi sa citesti aceasta carte.

Daca optati pentru acest telescop o sa primiti si softul Stellarium. Acesta este un soft planetariu 3D, care le permite utilizatorilor sa planifice diverse activitati de studiu. O sa explorati cu usurinta cerul instelat. In baza de date a softului o sa gasiti aproximativ 600000 de corpuri ceresti!

 

  1. Telescop Levenhuk Skyline EQ 

Printre cele mai bune telescoape pentru incepatori o sa gasiti numeroase modele de la Levenhuk. Printre acestea se numara si modelul Skyline, care merita atentia unui astronom incepator. Daca alegeti acest model, o sa puteti utiliza un telescop refractor care va permite sa vedeti cu precizie stele duble, planete (mici si mari), nebuloase indepartate si clusture globulare impresionante.

Telescopul Skyline poate fi folosit si de cei interesati de astrofotografie (o pasiune cu multi „acoliti” si in Romania). Deloc surprinzator, romanii incep sa prinda gustul curiozitatii stelare. Utilizatorii telescopului pot face fotografii impresionante planetelor si satelitilor naturali din timpul studiului. Incepatorii pot citi cu incredere manualul de utilizare. In acest mod ei vor reusi sa utilizeze telescopul corespunzator.

In kit-ul telescopului o sa gasiti un tub optic, trepied din aluminiu (foarte util atunci cand doriti sa va bucurati de stabilitate suplimentara in timpul studiului), montura ecuatoriala eq2, oculare SUPER 25mm si 10mm, oglinda diagonala dar si un manual de utilizare. Aveti posibilitatea de a ajusta inaltimea trepiedului. Distanta focala a telescopului este de 900 mm si raportul focal de f/10. Telescopul poate fi cadoul ideal de Craciun pentru un tanar care iubeste astronomia.

 

  1. Telescop terestru pentru incepatori de la Levenhuk: Blaze 50 PLUS

eficienta utilitate telescoape

In prezent sunt multi romani care incearca sa gaseasca un telescop de calitate, pe care sa-l utilizeze cu drag pentru a studia diverse stele. In timpul documentarii noastre am reusit sa descoperim lucruri interesante despre Blaze 50 Plus de la Levenhuk.

Acest telescop poate fi utilizat pentru a studia cu usurinta diverse corpuri ceresti. Datele obtinute in timpul studiului pot fi folosite pentru a emite teorii despre stelele observate.

Cei care apreciaza portabilitatea o sa iubeasca acest telescop. Are un design compact, ceea ce il face usor de transportat dintr-un loc de studiu in altul. Telescopul este acompaniat de un trepied in metal, care confera stabilitate suplimentara in timpul studiului. Mai mult decat atat, acest model are si o husa de protectie, utila atunci cand nu il folositi. Aceasta husa rezista la expunerea la apa dar si zapada. Sistemul optic al telescopului este realizat din sticla Bak-7. Ar trebui sa mentionam ca prismele telescopului au un strat antireflex de camp lar, cunoscut sub numele de AR.

Daca v-ati decis sa studiati cerul si conditiile meteo sub putin nefavorabile, puteti folosi telescopul cu incredere. Corpul telescopului are nitrogen, ceea ce determina ca sistemul optic sa ramana uscat chiar daca exista ceata afara. Marirea teoretica maxima de studiu este situata intre 12x si 36x. Telescopul are o greutate de doar 750 de grame.

 

  1. Omegon Dobson 102/640 telescop incepatori 

cum alegem un telescop pentru incepatori

Realizarea unui top 10 telescoape pentru incepatori a necesitat rabdare si atentie la numeroase detalii. Noi am reusit sa investim suficient timp pentru a identifica telescoape de calitate, potrivite pentru diferite studii. De ce sa nu incepeti o calatorie de cunoastere a Universului intr-un mod placut si confortabil?

Omegon Dobson 102/640 este un telescop Newton cu un obiectiv de 102 mm, ce poate fi utilizat cu incredere pentru a studia diverse parti ale Universului. Acest telescop are montura Dobson, care-l face usor de manipulat.

Datorita obiectivului de 102 mm, telescopul va ofera posibilitatea de a vedea cu usurinta Luna (satelitul natural al Pamantului). Aveti si sansa de observa si alte corpuri ceresti cu deosebita placere. De ce sa nu vedeti mai bine si nebuloasa Orion? Credem ca acest cuib de stele o sa va impresioneze!

Deoarece telescopul colecteaza de 212 ori mai multa lumina decat atunci cand privim cerul cu ochiul liber, o sa vedem mai usor diverse zone ale Universului. Incepatorii pot utiliza telescopul cu usurinta deoarece are montura Dobson. Marirea teoretica maxima a telescopului este de 204, in timp ce distanta focala este de 640 mm. Greutatea telescopului este de doar 8 kg. Bine de stiut: telescopul vine deja montat, ceea ce inseamna ca nu o sa pierdeti timp cu instalarea.

 

  1. Telescop refractor Bresser Junior 8845001 

primul telescop pentru tineri

Cum puteti decide daca un telescop este potrivit pentru primii pasi in astronomie? De multe ori aceasta este o intrebare dificila, care poate fi abordata in mai multe moduri. Pentru o experienta de studiu placuta, noi am putea recomanda telescopul refractor Bresser Junior 8845001. De ce ati putea opta pentru acest model?

Orice utilizator poate folosi acest telescop pentru a studia diverse stele cu precizie. Acest dispozitiv era un obiectiv cu un diametru de 70 mm care capteaza suficient de multa lumina pentru a le oferi sansa utilizatorilor de a studia diverse corpuri ceresti in liniste.

O sa observati in detaliu diverse planete, sateliti naturali si multe alte mistere ale Universului. Sunt atat de multe secrete pe care le puteti descoperi in vastul intuneric stelar. Telescopul are montura azimutal si o greutate de doar 3.7 kg, ceea ce il face usor de utilizat dintr-un loc in altul.

Acest telescop de la Bresser vine acompaniat de un tripod util, cautator, lentila erecta 1.5x, soft util pentru PC. De asemenea telescopul are si un manual de utilizare, care nu strica sa-l cititi cu atentie. Sa nu uitam: in pachetul telescopului o sa gasiti si 3 oculare de 4mm, 12mm si 20mm.

 

  1. Telescop Skywatcher 60/700 AZ-GT 

Alegerea unui telescop pentru primii pasi in astronomie vine cu un anumit grad de dificultate. Noi am reusit sa descoperim lucruri interesante despre telescopul Skywatcher. Acest model ofera utilizatorului acces la o putere de marire de 120x.

In acest sens o sa vedeti cu un nivel de detalii impresionant planere precum Jupiter, Marte, Saturn sau Venus. Vom mentiona de asemenea si satalitul natural al Pamantului, Luna, pe care o puteti studia cu usurinta oricand doriti.

Aveti sansa de a focaliza imaginea mai usor decat credeti, prin simpla utilizare a unei rotite de reglaj. Rotita se afla localizata imediat la baza focuserului. Chiar si un astronom amator poate folosi cu incredere  telescopul.

In pachetul telescopului o sa gasiti si alte accesorii utile: ocular SUPER de 10mm si 20mm, cautator cu punct rosu (care va permite sa studiati un punct fix mai usor) dar si o oglinda zenitala 90”. Soft-ul telescopului are o baza de date ce cuprinde 40.000 de corpuri ceresti pe care merita sa le descoperiti. Modelul are un sistem auto-tracking, ceea ce va permite sa studiati diverse corpuri ceresti mai usor. Castigati timp si ajungeti mai usor la corpul ceresc care va intereseaza. Acesta este un bun mod de a va bucura de experiente de studiu placute.

 

  1. Set Levenhuk LabZZ MTB3 Microscop, Telescop si Binoclu 

Cei mai tineri pasionati de astronomie pot opta pentru setul Levenhuk LabZZ MTB3 ce contine un microscop, telescop si binoclu. De ce? Acest set stiintific poate fi utilizat de cei care pun curiozitatea pe primul plan si vor sa descopere lucruri interesante despre lume. Poate fi oferit ca un cadou special pentru cei care iubesc stiinta.

In acest kit o sa gasiti peste 20 de accesorii care pot oferi experiente de studiu diverse. Sa ne referim totusi la telescop. Acesta este un refractor care poate fi folosit pentru a face primii pasi in astronomie. Instrumentul are o putere de marire de 120x, ceea ce inseamna ca utilizatorul poate directiona curiozitatea sa catre Univers. Un tanar explorator poate incepe drumetia sa printre stele cu zambetul pe buze. Ar trebui sa mai stiti ca telescopul are si un trepied din aluminiu, care poate fi utilizat pentru a asigura stabilitate suplimentara in timpul documentarii.

 

  1. Telescop Astro Professional N 

Cele mai bune telescoape pentru incepatori vin cu diferite functii, capabile sa ofere utilizatorilor experiente stiintifice diverse. Credem ca este important ca primii pasi in astronomie sa fie siguri si placuti. Dintre nenumaratele telescoape pe care le-am analizat, unul ne-a atras atentia intr-un mod deosebit: Astro Professional N.

De ce am inclus si acest telescop in top? Chiar daca este in mare masura optim pentru nevoile unui amator, telescopul poate fi usor de gestionat. Are o oglinda de 150mm diametru care colecteaza suficienta lumina pentru a colecta imadini din nebuloase faimoase ca Lyra sau Dumbbell. Aici puteti colecta imagini cu totul deosebite. De asemenea aveti si posibilitatea de a studia roiuri globulare precum M13.

Un astronom poate folosi telescopul Astro Professional N pentru a observa corespunzator planete din sistemul nostru solar. Telescopul este reflector newtonian ce ofera acces la o marire teoretica maxima de 300x. Modelul este acompaniat si de un trepied din aluminiu.

 

  1. Telescop refractor Bresser Taurus 

Ultimul telescop din top-ul nostru este Bresser Taurus. Acesta este un telescop refractor cu un obiectiv acromat, care ofera utilizatorului acces la o marire teoretica maxima de 45 – 675x. Montura acestui telescop este MPM, care va permite sa-l folositi cu usurinta si fara stres.

De asemenea, conform specificatilor puteti utiliza dispozitivul si in mod azimuthal, optim pentru diverse observatii terestre. Pachetul telescopului contine diverse accesorii utile precum un cautator, tripod, oglinda diagonala, doua oculare de 4 mm si 20mm, trei lentile Barlow dar si un adaptor de camera smartphone. Cautatorul este LED-Red dot finder care va ajuta sa localizati mai usor ceea ce doriti sa observati.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.